Puigdemont, disposat a ser candidat

El president cessat mostra ara la seva disposició i remarca que podria ser-ho des de l'estranger
Título de la imagen
Título de la imagen

El president cessat de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest divendres en una televisió pública belga que està “disposat a ser candidat” a les eleccions catalanes del pròxim 21 de desembre. Repreguntat pel periodista si podria fer-ho des de l’estranger, Puigdemont ha respost “i tant”.

En l’entrevista a la televisió pública francòfona RTBF, el president cessat afirma que no “ha fugit” de la Justícia i que es troba a Bèlgica per preparar la seva defensa.

Segons l’avanç difós per aquesta cadena de televisió, Puigdemont afirma que desitja comparèixer davant dels jutges, però “davant la veritable Justícia (de Bèlgica), no davant la Justícia espanyola“.

L’advocat belga Puigdemont, Paul Bekaert, ja ha anunciat que “apel·larà” si un jutge belga decideix “lliurar” a l’expresident a les autoritats espanyoles.

Encara que l’ordre d’arrest no ha estat emesa per la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, el lletrat belga ha assenyalat que l’ordre ja va començar a elaborar-se aquest dijous a Madrid.

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari