Santi Vila paga la fiança

Ha dipositat els 50.000 euros després de passar la nit a la presó, segons el seu advocat, en solidaritat amb els altres exconsellers
santi vila 1-O
santi vila 1-O

L’exconseller Santi Vila ha dipositat aquest divendres al matí els 50.000 euros de fiança que va imposar-li la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela per poder eludir la presó en el marc de la causa per rebel·lió, sedició i malversació en què han estat empresonats més de la meitat dels membres del govern de Carles Puigdemont.

Lamela ja ha autoritzat l’excarceració de Vila, que va dimitir com a titular d’Empresa i Coneixement la vigília que la majoria independentista del Parlament instés el govern català a iniciar el procés constituent i la desconnexió amb Espanya. És precisament per aquesta desmarcada, a diferència dels altres membres del govern cessat pel president espanyol Mariano Rajoy, que Lamela havia condicionat l’estada de Vila a la presó al dipòsit d’una fiança.

Segons l’advocat de l’exconseller, hauria pogut pagar els 50.000 euros aquest dijous, però s’ha estimat més passar la nit al centre penitenciari d’Estremera en solidaritat amb els excompanys de govern que hi romandran tancats. Vila no podrà abandonar territori espanyol i haurà de comparèixer en un jutjat cada 15 dies.

D’altra banda, la diputada de la CUP Mireia Boya l’ha assenyalat a Twitter: “I per cert, 50.000 monedes de plata. Recordeu-li sempre”. Vila, el membre del govern cessat més obertament bel·ligerant amb la CUP, s’ha promocionat els darrers dies com un candidat moderat del PDECat a presidir la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.