La jutge ajorna l’ordre de detenció de Puigdemont

El president cessat ha exigit des de Brussel·les l'alliberament dels empresonats
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, no dictarà fins demà divendres l’ordre de detenció del president cessat, Carles Puigdemont, i els quatre exconsellers que l’acompanyen a Brussel·les: Lluís Puig, Antoni Comín, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. El seu advocat belga, Paul Bekaert, assegura, en declaracions a Associated Press, que quan aquesta arribi col·laboraran amb la policia belga.

L’arrest a Bèlgica no suposaria l’extradició, ja que a partir de llavors s’obre un procés judicial a Brussel·les en què l’advocat pot defensar la necessitat que el cas es tracti a Bèlgica i no a Espanya, especialment si s’argumenta que “els drets fonamentals” del president cessat es podrien veure vulnerats.

Reacció de Puigdemont
El president cessat de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha reaccionat també des de Brussel·les a l’empresonament de mig Govern. El gironí ha penjat dues piulades al Twitter. En la primera diu: “El legítim Govern de Catalunya empresonat per les seves idees i per haver estat lleials al mandat aprovat pel Parlament”. Poc després i acompanyat d’una foto de les protestes que s’han desplegat per tot el territori català: “El clan furiós del 155 ens vol a la presó. El clam serè dels catalans és de llibertat!”.

Puigdemont també ha fet una declaració televisada per exigir l’alliberament de l’exvicepresident Oriol Junqueras i la resta d’exconsellers empresonats avui. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides