Colau vol fer “front comú” per la llibertat dels empresonats

L'alcaldessa s'afegeix a les reaccions a l'empresonament de mig Govern català
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut per lamentar i criticar l’empresonament de l’exvicepresident Oriol Junqueras, i els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Carles Mundó, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, i Dolors Bassa. La jutgessa ha posat una fiança de 50 mil euros per a l’exconseller Santi Vila per eludir el seu ingrés a la presó. Vila va dimitir abans que el Parlament votés la declaració d’independència el passat 27 d’octubre.

Colau ha parlat de “dia negre per Catalunya”. Així mateix ha defensat la conveniència de fer “un front comú” per “la llibertat dels presos polítics”, en referència als consellers cessats i els dos ‘Jordis’ detinguts fa dues setmanes.

Des de Madrid el líder de Podemos, Pablo Iglesias, també ha valorat la sentència judicial amb duresa i s’ha unit a la reivindicació de l’alcaldessa per a la posada en llibertat dels membres del Govern cessat i els ‘Jordis’ de les entitats sobiranistes. “Em fa vergonya que al meu país s’empresoni opositors. No volem la independència de Catalunya però avui diem: llibertat presos polítics”, ha indicat.

La secretaria general d’ERC, Marta Rovira, ha manifestat entre llàgrimes: “Han empresonat a gent innocent per defensar unes idees”. També ha denunciat que “Espanya és un estat fallit”.

L’exalcalde i líder del grup Demòcrata de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, també ha reaccionat ràpidament a la notícia: “Un Estat que empresona persones decents és un Estat indecent. Tot l’afecte i solidaritat als membres del Govern que avui envien a la presó”.

La direcció nacional del PP ha expressat aquest dijous el seu respecte a la decisió de la jutge d’enviar a la presó a l’exvicepresident Oriol Junqueras i diversos exconsellers de la Generalitat i ha recordat que a Espanya hi ha separació de poders, han indicat fonts del partit.

L’Executiva Federal del PSOE ha decidit no valorar la decisió i fonts de Ferraz han assenyalat que la direcció del partit no comenta les decisions judicials. Qui sí s’ha pronunciat ha estat el president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara: creu que la decisió no és bona per als polítics, però ha valorat la independència amb la qual actuen els jutges.

També ha optat pel silenci Ciutadans. “Com demòcrates respectem les decisions judicials i no valorem els pronunciaments dels jutges”, ha dit Inés Arrimadas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides