Quina claca té Puigdemont a Brussel·les?

Tom Van Grieker
Tom Van Grieker

El líder de Vlaams Belang, el partit de la ultradreta nacionalista flamenca, Tom Van Grieken, ha fet costat al cessat president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es troba a Bèlgica.

Al seu compte de Twitter, Tom Van Grieken ha piulat missatges que diuen que “el caos només ve per la violència de l’estat espanyol #Puigdemont” i també “lluitant #Puigdemont no demana asil. El govern català no reconeix el desplegament espanyol i continua la lluita política #respecte“.

La formació independentista flamenca Vlaams Belang (Interès Flamenc) és un partit belga que va recollir el testimoni del partit Vlaams Blok (Bloc Flamenc) el 2004 quan la formació va ser acusada de promoure el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia.

El Vlaams Belang s’autodefineix com un partit republicà, independentista, de dretes i defensor dels interessos de Flandes. El seu líder, Tom Van Grieker, ha afirmat que “Europa pertany als europeus, que cal endurir els controls fronterers, frenar la immigració, i acabar amb els experiments multiculturals“.

Van Grieker també ha protagonitzat actes provocadors com quan va repartir salsitxes de Frankfurt i carn de porc als assistents d’una celebració gastronòmica del halal musulmà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides