El Constitucional suspèn la DUI

El Suprem cita a declarar a Forcadell els 2 i 3 de novembre pels delictes de rebel·lió, secessió i malversació
mesa forcadell
mesa forcadell

El Tribunal Constitucional (TC) ha suspès la declaració unilateral d’independència (DUI) aprovada pel Parlament de Catalunya, i també ha suspès el segon text aprovat per la cambra catalana que ordena el subsegüent període constituent.

El TC ha notificat la seva decisió a la Fiscalia i a la Diputació Permanent del Parlament i els ha enviat la impugnació feta pel govern central perquè hi presentin les seves al·legacions. El termini donat pel Constitucional al Parlament per al·legar és de només 24 hores, un període que no es correspon amb l’habitual, com per exemple en les respostes als recursos d’inconstitucionalitat que és de 15 dies.

Per altra banda, el Tribunal Suprem ha citat pels dies 2 i 3 de novembre a la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, i als cinc exmembres de la Mesa de la Cambra contra els qui el fiscal general de l’Estat s’ha querellat.

El Suprem els interrogarà com a investigats pels delicte de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics, acusats seguir el mandat de la Generalitat per promoure actuacions per aconseguir la independència de Catalunya fora de les vies legals, segons la querella presentada aquest dilluns pel fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza.

La Fiscalia considera que la Mesa del Parlament va ser clau per aprovar una sèrie de lleis i resolucions, tot i saber que estaven fora del marc constitucional, per assolir la declaració d’independència.

A banda de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també han de declarar davant del Suprem els membres de la Mesa de Junts pel Sí, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, i el membre de Catalunya Sí que Es Pot, Joan Josep Nuet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides