Santi Vila es promociona com a candidat

"La independència des de la moderació seria el plantejament", diu l'exconseller
santi vila empresa
santi vila empresa

Santi Vila, exconseller de Territori i Sostenibilitat, Empresa i Coneixement i Cultura, s’ha postulat com a candidat del PDECat a la presidència de la Generalitat aquest dimarts, durant una entrevista a RAC1. De fet, ja ha plantejat als màxims dirigents, Artur Mas i Marta Pascal, que vol liderar la llista del partit successor de Convergència en la cita electoral del pròxim 21 de desembre, convocada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després d’haver destituït el govern de la Generalitat que presidia Carles Puigdemont.

Vila, que va plegar com a conseller la vigília de la votació parlamentària sobre l’inici del procés constituent i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part de l’Executiu espanyol, ha assenyalat que, per primer cop durant el procés, “els sectors moderats de Barcelona i Madrid estaven prevalent” en el marc d’una negociació i que van estar “a punt” d’assolir un acord amb la Moncloa.

L’exbatlle de Figueres diu que té “l’equip, els suports i la determinació” i aposta per un PDECat que “doni veu a la moderació” i per un programa electoral que inclogui una reivindicació de la independència “ajustada a Dret”: “La independència des de la moderació seria el plantejament”. L’exconseller, de fet, advoca per “reajustar” la posició de l’independentisme cap a un referèndum acordat.

Dur amb els seus excompanys
“On és la Hisenda pròpia, la Seguretat Social, el control del territori?”, ha etzibat als responsables d’aquests àmbits. També ha dit que alguns dels seus antics companys de govern han demostrat “una ingenuïtat que sorprèn per l’edat que tenen” i troba que han de donar explicacions per tot plegat.

Quant al viatge de Puigdemont i cinc consellers a Brussel·les, ha reconegut que “ha estat una sorpresa” per a ell. Com Joan Tardà (ERC), per altra part, Vila no és partidari de reeditar una fórmula com la de Junts pel Sí: “No em fa sentir especialment confortable una llista única. La gent està exhausta de no saber què vota”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides