Iglesias neutralitza Fachín

La direcció de Podemos decideix consultar les bases catalanes sobre una confluència amb Catalunya en Comú
pablo iglesias podemos
Pablo Iglesias - Podemos

Podemos ha desplaçat el secretari general de Podem, Albano Dante-Fachín, i ha decidit aquest diumenge convocar una consulta perquè les seves bases catalanes votin sobre una confluència amb Catalunya en Comú, la formació d’Ada Colau i Xavier Domènech.

Aquesta és la reacció de la cúpula que encapçala Pablo Iglesias a l’aproximació de Podem als independentistes, que va aixecar crítiques com les que va expressar, per exemple, Carolina Bescansa. Fachín, ara desautoritzat, de fet, havia declarat que participar en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, convocades pel president espanyol Mariano Rajoy, seria “una enorme contradicció”. També s’havia mostrat partidari de formar un front comú amb forces independentistes i de no presentar-se a les eleccions del desembre “mentre hi ha gent a la presó”, en referència als Jordis.

Iglesias, en canvi, va dir que la declaració unilateral d’independència era “il·legítima”. Podemos, així mateix, ha aclarit que no es presentarà el 21-D amb cap força política independentista. Per la seva part, el sector anticapitalista de Podemos havia reconegut la República Catalana.

Podemos exposa sis motius per justificar la seva maniobra. Considera que “la manca d’informació i el comportament dels nostres diputats” durant la votació de divendres al Parlament de Catalunya va generar “intranquil·litat” en la direcció del partit i “va danyar el nostre prestigi”. També esgrimeix el fet que una diputada, Àngels Martínez, no votés contra la resolució de la DUI i saludés la “nova República Catalana”, així com les manifestacions de Fachín. A més, també destaca com una premissa de la seva decisió la negativa de Catalunya en Comú a confluir el 21 de desembre amb forces independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides