L’asil polític de Puigdemont a Bèlgica

El ministre d'immigració belga ofereix la possibilitat si el polític català ho demana
Theo Francken
Theo Francken

El ministre d’Immigració belga, Theo Francken, assegura que Bèlgica podria concedir asil polític al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si així ho demanés davant la possibilitat de no rebre “un judici just” en el cas de ser detingut per la seva insistència a seguir endavant amb el procés d’independència de Catalunya.

“No és quelcom irreal”, ha dit Francken en una entrevista a la cadena belga VTM. “Ja es parla d’una pena de presó. Cal veure fins a quin punt aquest judici seria just”, afegeix el ministre d’Immigració, parlant en tot moment de la hipòtesi que el president Puigdemont decidís fugir a Bèlgica, un dels pocs països de la Unió Europea que pot concedir asil als ciutadans del propi bloc europeu.

“Està clar que això ens posaria en una situació diplomàtica difícil amb el govern espanyol, però és possible, per llei, sol·licitar asil polític a Bèlgica”, insisteix el ministre d’Immigració. Aquesta demanda, si arribés, “seria examinada com la resta, de manera objectiva, correcta i independent, com els agradaria als espanyols que passés”, afegeix el ministre belga.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari