Els partits independentistes debaten si es presenten a les eleccions del 21-D

El 17 de novembre acaba el termini per formalitzar les candidatures davant la Junta Electoral
puigdemont gene
puigdemont gene

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ja ha publicat la convocatòria anticipada de comicis a Catalunya per al dijous 21 de desembre, d’acord amb la Llei Orgànica del Règim Electoral (LOREG), que estableix que les eleccions hauran de celebrar-se 54 dies naturals després de l’anunci oficial de la seva celebració. La convocatòria dels comicis és una de les mesures autoritzades pel Senat, a l’empara de l’article 155 de la Constitució, per posar fi a la declaració unilateral d’independència.

Els partits que vulguin presentar-se a les eleccions catalanes tindran fins al 17 de novembre per fer-ho davant la Junta Electoral Central (JEC). Les formacions polítiques constitucionalistes ja han entrat en precampanya i han anunciat la seva satisfacció per aquesta convocatòria, com és el cas del PP, PSC i C’s. Les formacions independentistes, en canvi, estan debatent internament si es presenten als comicis i, en cas de fer-ho, de quina manera. En aquest sentit, la CUP s’ha mostrat poc predisposada a presentar-s’hi.

Segons el BOE, la campanya electoral començarà a les zero hores del dia 5 de desembre del 2017 i acabarà a les vint-i-quatre hores del dia 19 de desembre. El 20 de desembre serà, per tant, la jornada de reflexió. El cens que s’utilitzarà per als comicis, que es faran en dia feiner, serà el que es va tancar el passat 1 d’agost, en virtut de l’article 39 de la LOREG, que determina que per a cada elecció el cens electoral vigent serà el tancat el dia primer del segon mes anterior a la convocatòria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides