El govern espanyol publica al BOE el cessament del major Trapero

Un grup d'ultres que han sortit als carrers de Barcelona per protestar contra la DUI deixen tres persones ferides i diverses destrosses
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

A les 4 de la matinada d’aquest dissabte el govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) una ordre en la qual es decreta el cessament de Josep Lluís Trapero Álvarez, en la plaça de la categoria de major del cos dels Mossos d’Esquadra. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no va fer referència a aquest fet durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, en la qual va anunciar el cessament del president i del vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, i dels consellers del Govern, així com la dissolució del Parlament.

L’ordre ha estat firmada pel ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, i apareix publicada a l’edició digital del BOE en aplicació de la resolució adoptada pel ple del Senat que ahir va donar llum verda al govern central perquè apliqui l’article 155 de la Constitució a Catalunya. A través d’un tweet, el ministre d’Interior ha afirmat que “substituïm el major Trapero per la seva situació judicial“, al mateix temps que “assumim les competències d’Interior a Catalunya per vetllar per la legalitat“.

Amb el cessament del major Trapero, Mariano Rajoy ha destituït als dos màxims dirigents de la policia autonòmica, ja que el fins ara director general de la Policia, Pere Soler, ha assumit públicament la suspensió del seu càrrec. En aquest sentit, Soler ha criticat la decisió de l’Estat i ha volgut recordar als Mossos que els comandi qui els comandi els lideratges els han d’exercir ells mateixos.

D’altra banda, un grup d’ultres amb banderes espanyoles han sortit al carrer aquesta passada nit per protestar contra la declaració d’independència de Catalunya. Uns 400 manifestants, segons fonts dels Mossos, han anat des del barri de Sarrià fins al centre de Barcelona corejant crits de “Viva Catalunya, viva Espanya”, “Yo soy español” i “Puigdemont a la presó”. Al seu pas han deixat a tres persones ferides, han atacat els estudis de Catalunya Ràdio i han intentat entrar en l’escola CIC de la Via Augusta agredint els professors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides