Quin articulista del “règim” veia bé les eleccions?

Título de la imagen
Título de la imagen

La velocitat dels esdeveniments polítics a Catalunya fa que el periodisme quedi desbordat i que la lògica deixi de ser aplicable a l’anàlisi que els articulistes fan sobre la marxa. Això li ha passat a Francesc-Marc Àlvaro, columnista de La Vanguardiai un dels referents mediàtics del processisme.

Explica l’atribolat Francesc-Marc Àlvaro que va escriure un primer article ahir, dia 26, al matí. Però al cap de poc va haver-lo de canviar, un cop va transcendir que Carles Puigdemont estava disposat a avançar la convocatòria de les eleccions. El periodista va lloar de manera fervorosa aquesta decisió, fent servir una cita de Gaziel sobre les virtuts que ha de tenir un polític: “Una visió sense entranyes, per a jutjar lúcidament tot el que passa al món, i una entranyable energia per tal que la força que resulta d’aquesta agitació eterna i vertiginosa redundi en benefici de la trajectòria nacional”, que resumia en l’expressió “retina d’àliga i cor de tità“.

I justificava l’anunciada marxa enrere de Carles Puigdemont: “Havia de complir el seu compromís amb els que li han fet confiança, però no hi ha una única manera de fer-ho. Perquè la política es desenvolupa dins d’unes circumstàncies molt fluides, que exigeixen flexibilitat. Si fas una declaració d’independència i no tens la força mínima per aplicar-la i mantenir-la, el teu compromís cau en el pur nominalisme”, assumia Francesc-Marc Àlvaro.

Però el president de la Generalitat va acabar descartant les eleccions i l’articulista va haver de fer una nova giragonsa per justificar aquest canvi de criteri, donant-li la culpa a Mariano Rajoy. De sobte, Carles Puigdemont va deixar de tenir “la retina d’àguila i el cor de tità”. Conclou Francesc-Marc Àlvaro: “Ahir, durant unes hores, va semblar que el coratge i el compromís podien conviure amb la intel·ligència. Va ser un miratge“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides