Els lletrats del Parlament rebutgen el text de la DUI

La Mesa de la Cambra ha admès a tràmit la proposta de resolució malgrat l'amenaça de ser denunciats per rebel·lió
mesa forcadell
mesa forcadell

Els lletrats del Parlament de Catalunya han rebutjat la proposta de resolució que han presentat Junts pel Sí i la CUP a favor de la declaració unilateral d’independència (DUI) de Catalunya.

Els lletrats han informat que el text “no es pot admetre a tràmit” afegint que “ni es pot votar“. Els mateixos lletrats de la Cambra catalana ja van avisar que la llei del Referèndum i la llei de Transitorietat, aprovades els passats 6 i 7 de setembre, eren il·legals.

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit el text, tot i que la fiscalia general de l’Estat havia amenaçat de querellar-se contra aquest òrgan per un delicte de rebel·lió si tramitaven la proposta de resolució de la declaració unilateral d’independència.

La Fiscalia té previst querellar-se també, pel mateix delicte de rebel·lió, contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els membres de l’executiu català a l’afirmar que actuarà “contra tots aquells que hagin participat en els fets” i assegura que la concreció arribarà “quan es puguin valorar els fets”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides