JxS i la CUP proposen votar la DUI

Plantegen al Parlament l'entrada en vigor de la llei de transitorietat i l'inici del procés constituent
parlament catalunya 25 cot 17
parlament catalunya 25 cot 17

Junts pel Sí i la CUP ha acordat presentar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució que pretén fer efectiu el resultat de l’1-O i constituir “la República Catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social”. Aquest punt, això sí, es troba en el preàmbul i no serà sotmès a votació.

El text, que es votarà durant la represa de la sessió parlamentària, a partir d’aquest migdia, disposa l’entrada en vigor de la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, suspesa pel Tribunal Constitucional.

Una altra proposta dels grups parlamentaris independentistes declara l’inici del “procés constituent, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant”, i insta el govern català a activar-lo.

Les propostes de resolució han estat acceptades per la Mesa del Parlament, però l’inici de la sessió, que es preveia a les 12 h., s’endarrerirà perquè s’han de transaccionar esmenes i estudiar tres peticions de reconsideració de Ciutadans, el PSC i el PP contra l’admissió a tràmit de les propostes de resolució.

Aquests tres grups parlamentaris han anunciat que no participaran en la votació sobre la DUI, de manera que l’hemicicle quedarà mig buit, com ja va passar quan es van negar a assistir a la votació de la llei de referèndum i la llei de transitorietat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides