Albiol planteja que la votació sigui secreta

El dirigent popular s'ensuma una divisió del vot de Junts pel Sí que pot trencar la majoria independentista
garcia albiol
garcia albiol

El president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, s’inclina per demanar que la votació de les propostes de resolució d’aquest divendres al Parlament de Catalunya sigui secreta, ja que els populars sospiten que pot haver-hi una divisió important entre els diputats Junts pel Sí si s’arriba a votar una declaració d’independència (DUI).

Albiol ha expressat, això sí, que fins que no es conegui el text definitiu de les propostes no es decantarà per cap opció. De fet, el dirigent popular ha lamentat que amb el vot secret no es pugui visualitzar què vota cadascú. Les resolucions es poden presentar fins a les 11.30 hores.

El president del PP català ha precisat que “entre quatre i cinc diputats no volen donar suport a la independència” i que això podria fer perdre una votació a l’independentisme, fins ara considerat majoritari a la cambra. A més, ha demanat a Ciutadans i el PSC que donat el cas se sumin a demanar el vot secret, ja que necessita cal la petició de dos grups parlamentaris per obtenir la llum verda.

L’antagonista de la bancada popular, la CUP, tampoc les té totes quant a la DUI. La diputada Mireia Boya ha exhortat Junts pel Sí a “abstenir-se d’altres intencions”, en clara referència a la disposició de pactar i anar a eleccions, evidenciada pel president Carles Puigdemont. “No m’atreviria a posar les mans al foc que avui hi haurà DUI”, ha expressat, per la seva part, l’alcaldessa cupaire de Berga, Montse Venturós. El diputat Benet Salellas, per la seva part, ha assegurat que “tenim l’esperança que Podem voti a favor”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides