La convocatòria d’eleccions, escenari més probable

Puigdemont suspèn la declaració institucional prevista per aquest migdia
puigdemont turull
puigdemont turull

El PDECat i ERC, els dos partits de la coalició que governa la Generalitat, han convocat sengles reunions de les seves executives després de les maratonianes trobades que han mantingut aquest dimecres i aquest dijous membres del govern, diputats i dirigents de partits independentistes (excepte de la CUP) i les entitats del procés.

Ara l’escenari més probable és la convocatòria d’eleccions per part del president Carles Puigdemont amb l’objectiu d’aturar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que preveu el govern espanyol i depèn del vistiplau del Senat. Fonts properes a Junts pel Sí citades per El País, de fet, apunten que el president Puigdemont està disposat a convocar eleccions, escenari que el 324.cat dona com a segur.

Mitjans com El Periódico i La Vanguardia, a més, destaquen el paper exercit pel lehendakari Íñigo Urkullu i pel PSC per evitar un xoc de trens fins a les darreres conseqüències.

Les cúpules d’ERC i el PDECat es reuneixen aquest migdia. Puigdemont ha suspès la declaració institucional prevista en un principi per a les 13.30 hores, i que després s’havia reprogramat per a les 14.30 hores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides