Vaga a Le Porc Gourmet contra l’explotació

Els treballadors s'aturen aquest dimecres i tornaran a fer-ho el novembre
piquets le porc vaga
piquets le porc vaga

Tenen previst fer vaga els dies 13 i 14 de novembre, però “la desesperada situació en què ens trobem, i el fet que les nostres condicions de treball, per moltes lleis que s’aprovin, segueixen essent molt dures i precàries, ens ha portat a prendre la decisió de convocar una vaga prèvia” aquest dimecres.

Els treballadors de l’escorxador Le Porc Gourmet, ubicat a Sant Eugènia de Berga i propietat de Grupo Jorge, denuncien “explotació” i exigeixen que les seves condicions laborals i salarials s’equiparin amb les dels altres treballadors del sector carni, recollides en el conveni sectorial.

La protesta es dirigeix contra l’empresa i contra les cooperatives de treballadors, denunciades com a fraudulentes. Toni Iborra, advocat de la plataforma Càrnies en Lluita, ha explicat que la vaga pretén aconseguir l’obertura d’una negociació formal que fins ara l’empresa i les cooperatives els han negat.

Entre les reclamacions dels treballadors hi ha la retribució correcta de les baixes per malaltia, la indemnització en cas d’acomiadament, el dret a l’atur, la correcta prevenció d’accidents laborals, la disminució de la velocitat de la cadena de treball, vacances i hores extra retribuïdes i un tracte humà a tots els treballadors. En aquest sentit, Càrnies en Lluita expressa que “volem ser tractats com a persones, sense que el color de la nostra pell, procedència, gènere o religió comporti un tracte diferent de la resta de treballadors i treballadores”.

Aquesta plataforma va néixer de la lluita laboral a l’escorxador Esfosa (Vic), on s’ha aconseguit una millora substancial de les condicions després de fer vaga i oposar-se a les pràctiques dels propietaris. Le Porc Gourmet és considerat pels lluitadors contra la precarietat en el sector carni un cas extrem.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari