Quins fiascos encadena Oriol Soler?

Título de la imagen

Expert en màrqueting i comunicació política, l’editor Oriol Soler és l’ideòleg i el “mag” de l’estratègia independentista, si bé sempre té cura d’amagar-se en un segon pla per no perjudicar els seus múltiples interessos personals. La seva mà s’endevina darrere dels 40 folis -trobats en l’escorcoll de la Guàrdia Civil en el domicili particular de l’exsecretari general de la conselleria d’Economia i Finances, Josep Maria Jovéon es detallen amb precisió tots els passos que cal seguir per aconseguir la proclamació de la república catalana.

Procedent de l’antic Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i vinculat familiarment a l’esquerra abertzale, aquest empresari de Ripollet ha acabat convertint-se en la pedra angular que aguanta l’actual procés independentista. La seva bona relació amb membres de la CUP, on hi ha molts exMDT, i la seva adscripció a ERC expliquen el suport dels anticapitalistes al govern presidit per Carles Puigdemont. Oriol Soler, que té una exuberant verborrea marquetiniana, ocupa un lloc clau en el “comitè invisible” que dirigeix l’estratègia secessionista i és l’assessor de capçalera del vicepresident Oriol Junqueras. En els últims anys, per les seves mans ha passat una enorme quantitat de diners, procedents de la Generalitat, d’ERC i de les entitats Òmnium Cultura i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Però la “bona estrella” de l’ideòleg i executor de les grans fites de l’independentisme –el 9-N, la candidatura de Junts x Sí, l’entronització de Carles Puigdemont i el referèndum de l’1-O- sembla que s’està apagant. D’un cantó, el diari Ara, que és un projecte del qual en va ser l’impulsor, s’està allunyant de les tesis rupturistes d’Oriol Soler. La producció de l’espot “Help Catalonia, save Europe“, de la qual n’és el responsable la seva empresa Batabat, protagonitzat per l’actriu Anna Maruny, s’ha transformat en un bumerang en posar-se en evidència les nombroses mentides i manipulacions que conté.

Finalment, la campanya endegada per la plataforma Crida per la Democràcia per promoure la retirada de diners de les entitats bancàries, que també ha estat produïda per Batabat, ha resultat un fracàs i ha suscitat nombroses crítiques en el mateix món independentista. Oriol Soler és l’ideòleg d’aquesta iniciativa, que tenia per objectiu “castigar” la Caixa i Banc Sabadell per haver deslocalitzat la seva seu social després del referèndum de l’1-O.

Recentment, Oriol Soler ha estat pare d’un nadó de la seva actual parella, l’exdiputada d’ERC Marina Llansana, vicepresidenta d’Òmnium Cultural.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari