El Rei avala l’aplicació de l’article 155

El cap de l'Estat afirma a Oviedo que "Catalunya és i serà part essencial de l'Espanya del segle XXI"
Título de la imagen
Título de la imagen

Just la vigília que el govern espanyol activi l’article 155 de la Constitució en un consell de ministres extraordinari, el Rei ha enviat un missatge de confiança a la capacitat de l’Estat per solucionar el desafiament independentista i la seva convicció que Catalunya continuarà sent part substancial d’Espanya. Des d’Oviedo, en el seu discurs de lliurament dels premis Princesa d’Astúries, Felip VI ha assumit que hi ha d’haver una resposta democràtica per evitar el risc d’una divisió “dolorosa i punyent”.

Espanya ha de fer front a un inacceptable intent de secessió d’una part del seu territori nacional, i el resoldrà per mitjà de les seves legítimes institucions democràtiques, dins el respecte a la nostra Constitució i atenint-se als valors i principis de la democràcia parlamentària”, ha defensat.

En un discurs el Rei ha reclamat un futur en comú per Catalunya i Espanya. “Catalunya és i serà una part essencial de l’Espanya del segle XXI, basada en una suma lleial i solidària d’esforços, de sentiments, d’afectes i de projectes. Una suma que segueixi alimentant la nostra vocació universal, el nostre legítim orgull de pertànyer a la gran realitat democràtica que és Europa”, ha destacat.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari