Noves denúncies per incitació a l’odi esquitxen a altres escoles de la Seu

Título de la imagen
Título de la imagen

Un total d’11 denúncies han estat presentades davant els jutjats de la Seu d’Urgell per famílies d’alumnes contra els directors i mestres de tres escoles del municipi pel presumpte delicte d’incitació a l’odi. D’aquesta manera, tal com va avançar LA VALIRA, el nombre d’acusacions s’ha anat incrementant en els darrers dies amb la novetat que ara s’han conegut d’altres que esquitxarien a dos col·legis més, a banda de l’Albert Vives.

En concret, a hores d’ara, han estat lliurades davant l’autoritat judicial 7 denúncies de pares i mares que porten als seus fills a l’Albert Vives, 3 al Pau Claris i 1 a la Salle. Els dos primers centres són públics i el segon és concertat.

En un termini d’unes dues setmanes, el titular del Jutjat n. 1 de la Seu d’Urgell, Ignacio Risueño, citarà a declarar les persones denunciades, entre elles, els directors i un nombre indeterminat de mestres del cicle de primària de totes tres escoles.

Justament aquest dimecres, tots els denunciants van comparèixer davant el magistrat, el qual els va informar de la possibilitat d’acollir-se al tràmit d’oferiment d’accions per si volen constituir-se com acusació particular en la causa. En qualsevol cas, la fase d’instrucció continuarà oberta a instàncies de l’acusació pública, representada per la Fiscalia de Lleida.

Tots els denunciants mantenen els mateixos arguments en els seus càrrecs: “Humiliacions, insults i fins i tot agressions” i un tracte vexatori vers la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. En concret, s’hi explica que escolars de la primera etapa de primària del col·legi van ser suposadament adoctrinats de cara als actes del diumenge 1 d’octubre. Els pares i les mares asseguren que l’endemà “es va convidar els nens a fer els deures amb els seus progenitors” i se’ls va dir que “la policia és dolenta“.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari