JxSí i la CUP esperen saber l’abast del 155 abans de la DUI

Dilluns hi ha junta de portaveus i dimecres o dijous podria celebrar-se el ple que declararia la independència
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí i la CUP s’han reunit aquest dijous al Parlament per abordar la declaració de la independència de Catalunya, després que el govern espanyol hagi anunciat que aquest dissabte convocarà un consell de ministres extraordinari per avançar en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Ni JxSí ni la CUP han volgut donar detalls ni de quan plantegen el ple per activar la independència ni de quin en serà el format. Fonts de les dues formacions descarten, però, que prenguin la decisió abans de conèixer l’abast de l’aplicació de l’article 155. Per tant, esperaran a la decisió que es prengui en la reunió del consell de ministres de dissabte. El mateix dia també es reunirà la junta de portaveus del Senat per activar el ple que ha de posar en funcionament el citat article.

La reunió ha arribat just després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi respost per segona vegada al requeriment de Rajoy oferint diàleg però avisant que es declararà la independència en cas que “continuï la repressió”. Un quart d’hora després de la resposta de Puigdemont la Moncloa ha anunciat que continuarà amb els tràmits previstos en l’article 155 de la Constitució per “restaurar la legalitat en l’autogovern de Catalunya”.

Per a aquest dilluns hi ha prevista una reunió de la junta de portaveus, que és l’òrgan que fixa l’ordre del dia dels plens. L’ordenament indica que des de la convocatòria del ple a la celebració han de passar almenys 48 hores; el ple podria celebrar-se, doncs, dimecres o dijous.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari