Putin retreu que Europa, amb Kosovo, va animar “separatismes”

Aprofita la crisi catalana per criticar contradiccions europees sobre reconeixements independentistes
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Federació Russa, Vladímir Putin, s’ha referit avui al conflicte català, i ho ha fet per retreure a Europa que “ho hauria d’haver pensat abans” i anticipar-se al fet que apareguessin “aquests processos contradictoris”.

Puntin es refereix a Kosovo, i retreu el que ell entén com “tractament desigual” dels països de la UE respecte a moviments independentistes. En aquest sentit, ha considerat que la UE va “animar” els “separatistes” quan va recolzar la independència de Kosovo, país que ni Rússia ni Espanya reconeixen, però sí la immensa majoria de països de la Unió Europea.

En aquest sentit, ha destacat que mentre ara els països europeus rebutgen de manera unànime als partidaris de la independència, “en el seu temps de fet van saludar la desintegració d’una sèrie d’Estats, sense ocultar la seva alegria per aquest fet”.

Putin s’ha referit a la situació catalana des de la ciutat russa de Sotxi, en una intervenció al club internacional de debat Valdái. Ha considerat que el conflicte a Espanya és una “crisi aguda” però també una “qüestió interna” que s’ha de resoldre amb les lleis espanyoles.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari