Merkel i Macron fan costat a Rajoy en la crisi catalana

El conflicte català es cola a la cimera europea sense estar oficialment a l'agenda
Título de la imagen
Título de la imagen

La qüestió catalana ha entrat sense invitació prèvia a la cimera europea. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut dos il·lustres suports. El president de França, Emmanuel Macron, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, han deixat clar a l’arribada al Consell Europeu que se celebra avui i demà a Brussel·les que donen suport a Rajoy en la greu crisi institucional, política i social en la qual està immers.

Aquest Consell Europeu estarà marcat per un missatge d’unitat, d’unitat al voltant dels estats membres amb vista a les crisis que puguin conèixer. Unitat al voltant d’Espanya”, ha dit Macron a la seva arribada a la reunió. En la mateixa línia, Merkel ha assegurat que segueix “molt de prop” l’assumpte i que dóna suport “a la posició del Govern espanyol”. “Esperem que es trobin solucions dins de la Constitució espanyola”, ha afegit.

Davant del suport tancat de Macron i Merkel, altres dirigents, en concret els dirigents de Bèlgica i Luxemburg, Charles Michel i Xavier Bettel, respectivament, han defensat que el conflicte es resolgui mitjançant diàleg polític.

Michel ha hagut de respondre sobre la crisi diplomàtica oberta amb Espanya a compte de les seves declaracions sobre la violència policial de l’1-O i el seu comentari sobre la possible utilitat d’una mediació internacional. El dirigent belga ha negat que hi hagi “crisi” encara que tot seguit s’ha reafirmat en la seva crida al diàleg i ha condemnat l’ús de la violència.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari