Cassolades contra l’empresonament de Sànchez i Cuixart

Es preparen aturades i concentracions arreu de Catalunya per protestar 
Sánchez i Cuixart
Sánchez i Cuixart

Catalunya ha viscut avui una cassolada multitudinària en protesta per la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, de decretar l’ingrés a la presó preventiva i sense fiança dels presidents d’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En diversos punts de la geografia catalana s’han escoltat sonores protestes com a mostra de rebuig a la sentència judicial, que fa responsables a Sànchez i Cuixart de les concentracions davant de la conselleria d’Economia els passats 20 i 21 de setembre.

ANC i Òmnium han convocat per demà dimarts una parada de protesta davant els centres de treball a les 12 hores del migdia i una concentració silenciosa a les 19 hores davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona de manera “pacífica i democràtica”.

Les reaccions a l’empresonament no s’han fet esperar. El president Carles Puigdemont titlla de “molt mala notícia” la interlocutòria. “Pretenen empresonar idees, però ens fan més forta la necessitat de llibertat”, tuiteja.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat en termes similars: “Rebuig frontal a la presó preventiva per convocar una manifestació pacífica”.

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera “desproporcionada” la decisió de la magistrada.

En termes molt diferents s’ha pronunciat el líder del PPC, Xavier García Albiol, que ha subratllat que “l’Estat de dret acaba posant a cada un al seu lloc”.

Els dos líders independentistes havien preparat vídeos amb proclames a la serenor, calculant que l’empresonament era possible. Sànchez i Cuixart passaran la nit a la presó de Soto del Real.

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari