Presó sense fiança per a Sànchez i Cuixart

La magistrada de l'Audiència Nacional els acusa d'un delicte de sedició i n'ordena l'ingrés
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Finalment, la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamena, ha dictat presó sense fiança per als líders independentistes Jordi Sànchez,president de l’ANC, i Jordi Cuixart, màxim responsable d’Òmnium.

Així, la magistrada fa seves les demandes del tinent fiscal de l’Audiència, Miguel Ángel Carballo, que ha demanat presó incondicional per a Sànchez i Cuixart.

Fiscalia també havia demanat presó per al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, però en aquest cas la jutge ha decidit deixar-lo en llibertat.

Això no obstant, la magistrada ha imposat mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició a sortir del país i la compareixença cada quinze dies.

A Sànchez i a Cuixart se’ls acusa d’un delicte de sedició relacionat amb la crida de la multitud de persones que va impedir a una comitiva judicial abandonar les dependències del departament d’Economia de la Generalitat el passat 20 de setembre. L’adopció de presó o de mesures cautelars contra tots ells es va ajornar després de la seva primera declaració a l’Audiència Nacional perquè la magistrada havia de rebre nova informació de la Guàrdia Civil.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari