JxSí i la CUP suspenen el ple a l’espera del 155

El secretari del Parlament adverteix que fa massa temps que no es controla el Govern
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí i la CUP han decidit suspendre l’activitat parlamentària fins que el govern espanyol no resolgui si aplica o no l’article 155 de la Constitució.

A proposta del bloc independentista, la Junta de Portaveus ha decidit suspendre el ple previst per aquesta setmana i convocar una nova Junta el pròxim dilluns per establir una nova data de celebració.

El debat ha estat intens entre els portaveus dels grups davant de quatre possibles opcions: un ple monogràfic per aixecar la suspensió de la declaració d’independència, idea de la CUP; un debat de política general, com proposava el PSC; un ple ordinari per aprovar lleis com la de Ports; JxSí, després d’una densa reunió de grup, apostava per la suspensió del plenari fins a nova ordre.

Per la seva banda, el secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha advertit que fa sis setmanes que no se celebra una sessió de control al Govern. Ha concretat que, malgrat que el Reglament no estableix una periodicitat fixa dels plenaris, sí que la dilació en el temps podria afectar els drets dels parlamentaris.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides