Trapero queda en llibertat, però li retiren el passaport

La jutge aplica mesures cautelars per al major dels Mossos, però desestima presó, com demanava fiscalia
Forn i Trapero
Forn i Trapero

La magistrada de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha fixat compareixences quinzenals per al major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, imputat per un delicte de sedició. El tinent fiscal de l’Audiència, Miguel Ángel Carballo, havia sol·licitat presó incondicional per al responsable policial, però la magistrada ha optat per imposar-li la mateixa mesura que al seu subordinat, la intendent Teresa Laplana, per a la qual el ministeri públic demanava presó eludible amb fiança de 40.000 euros.

La jutge també els ha imposat retirada de passaport i prohibició de sortir del país. A més, han de facilitar un telèfon en el qual han d’estar localitzables i una persona per rebre les notificacions. En cas d’incomplir alguna de les mesures imposades, la seva situació seria modificada.

Trapero, Laplana, Sànchez i Cuixart estan imputats per un delicte de sedició relacionat amb la crida de la multitud de persones que va impedir a una comitiva judicial abandonar les dependències del departament d’Economia de la Generalitat el passat 20 de setembre. L’adopció de mesures cautelars contra tots d’ells es va ajornar després de la seva primera declaració a l’Audiència Nacional perquè la magistrada havia de rebre nova informació de la Guàrdia Civil.

Segons han revelat diversos mitjans els darrers dies, l’atestat assenyala Sànchez, Cuixart i els diputats d’ERC Gabriel Rufián i Joan Tardà com a instigadors de “mobilitzacions encaminades a impedir el compliment de les ordres judicials”. La Guàrdia Civil atribueix a Trapero “una inacció flagrant” coordinada amb Sànchez, Cuixart, el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, entre altres, que apunta que responia a “un pla premeditat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides