L’Estat no dóna per bona la resposta de Puigdemont

Soraya Sáenz de Santamaría diu que el procés per aplicar l'article 155 segueix endavant
Título de la imagen
Título de la imagen

La vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaria ha lamentat l’ambigüitat amb la qual el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost per carta al president del govern central, Mariano Rajoy, al requeriment de si havia o no proclamat la independència de Catalunya.

Sáenz de Santamaría ha dit que el que se li demana a Puigdemont “no era difícil” de respondre, i que “no era una resposta complicada” la que havia de donar el president català.

Davant d’això, l’Estat segueix endavant amb els terminis per aplicar l’article 155 de la Constitució que segons la vicepresidenta “no serveix per suspendre l’autogovern” de Catalunya, si no precisament per tot el contrari que és “que s’exerciti segons la llei”.

Soraya Sáenz de Santamaría ha criticat que Puigdemont no hagi estat clar amb la seva resposta, i ha considerat que aquesta actitud afavoreix “liquidar la concòrdia, i imposar un projecte radical i empobrit”.

Sáenz de Santamaría ha recordat que el president català disposa ara d’un termini de 48 hores que s’acaba a les 10 del matí del pròxim dijous, 19 d’octubre, perquè respongui amb claredat.

La portaveu governamental també ha afirmat que “no resulta creïble que Puigdemont faci una crida al diàleg quan ha negat el debat amb l’oposició al Parlament (de Catalunya)”.

Aquí, Sáenz de Santamaría ha recordat que el govern central continua convidant a dialogar al president català dins de la llei i en el marc del Congrés dels Diputats, i ha reblat que “el diàleg no s’exigeix, es practica”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides