Puigdemont, ni sí ni no

Proposa a Mariano Rajoy negociar els dos pròxims mesos
puigdemont 10 octubre
puigdemont 10 octubre

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha evitat respondre de manera clara el requeriment remès la setmana passada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre si va declarar o no la independència de Catalunya el passat dimarts al Parlament.

Havia de dir sí o no abans d’aquest dilluns -irònicament, com preguntava als catalans sobre la independència l’1-O-, però ha optat per una resposta que, previsiblement, donarà lloc a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució passat un nou termini que conclou dijous al matí, la reunió del Consell de Ministres d’aquell dia i la sessió del Senat de divendres, la qual ha de confirmar l’activació de les conseqüències d’aquest article, més enllà del requeriment inicial.

En la seva carta de resposta, Puigdemont manifesta que “la suspensió del mandat polític sorgit de les urnes l’1 d’octubre” demostra la voluntat de trobar una solució per part de la Generalitat i proposa a Rajoy dialogar durant els pròxims dos mesos, per la qual cosa l’urgeix que concreti “com abans millor” una reunió “que ens permeti explorar els primers acords”. D’altra banda, expressa que “em va sorprendre” la voluntat del govern espanyol d’activar el 155.

Així mateix, li sol·licita que “es reverteixi la repressió contra el poble i el govern de Catalunya”, la qual considera incompatible amb una solució dialogada. Aquesta darrera petició va associada de manera explícita a les declaracions com a investigats per sedició del major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. També cita en aquest sentit la intervenció dels comptes de la Generalitat, la intervenció de pàgines web, l’ús de la força policial l’1-O i les detencions d’alts càrrecs de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides