Puigdemont aprofita Companys per reivindicar la pau

El president critica l'Estat per no haver homenatjat encara la figura del president afusellat avui fa 77 anys
Título de la imagen
Título de la imagen

La plana major del Govern català, encapçalat pel president Carles Puigdemont, ha homenatjat avui a Montjuïc l’expresident Lluís Companys amb motiu dels 77 anys del seu afusellament.

En un breu parlament després de dipositar la tradicional ofrena foral en el mausoleu de Companys, Puigdemont ha reivindicat el pacifisme, el civisme, la serenitat i la democràcia que va representar la figura del president Lluís Companys com a exemple de la reacció de Catalunya davant de l’Estat espanyol davant un conflicte com l’actual.

“En un moment com aquest, el Govern volem reiterar el nostre compromís amb la democràcia i la pau, com inspiradors de la decisió que hem de prendre”, ha destacat.

El president assegura que el govern espanyol “banalitza” el crim de Companys, i denuncia que “la figura de Companys no ha rebut per part de l’Estat l’homenatge que es mereix”. També ha dit que el PP “tria com a socis de manifestació grups que alcen el braç feixista”.

També ha afegit que el Govern “buscarà en tot moment la llibertat dels ciutadans”, i ha reiterat el seu “compromís amb la pau, contra la violència i la imposició”.

Han acompanyat Puigdemont en el seu homenatge a Companys, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari