Iceta reclama la convocatòria d’eleccions

El primer secretari del PSC avalaria la intervenció dels Mossos per part del govern espanyol en cas de DUI
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, avalaria la intervenció dels Mossos d’Esquadra per part del govern espanyol si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, contesta el requeriment del govern espanyol assegurant que el passat dimarts va declarar la independència. En una entrevista al diari El País, Miquel Iceta ha dit que defensarà “el retorn a la legalitat constitucional i estatutària” i que també confia en què el president Puigdemont “digui la veritat, que no es va declarar la independència” el passat 10 d’octubre.

El primer secretari del PSC no veu necessari “ara com ara” retirar les competències als Mossos d’Esquadra, però destaca que “si el govern diu que s’ha situat fora de la llei, això ens situaria en un altre escenari”. En aquest nou escenari, explica Iceta, “l’autonomia hauria estat anul·lada pel govern de Catalunya” i el president Puigdemontno podria seguir sent president. Ho és perquè el va votar una majoria del Parlament que va sorgir d’unes eleccions celebrades sota l’empara de l’Estatut d’Autonomia. Si l’Estatut desapareix, la legitimitat de totes les institucions que deriven d’aquesta llei també desapareixen”.

Miquel Iceta ha reiterat que “l’Estat és la garantia de compliment de la legalitat en tot el seu territori i ha de prendre mesures perquè sigui així”, malgrat “l’error flagrant” que va suposar l’actuació policial de l’1-O. Considera que el govern de Puigdemont ha acabat el seu mandat i que ha de donar pas a unes eleccions. “La sortida lògica de tot aquest embolic són unes eleccions. Estem en un escenari electoral, es vulgui o no. Queda per saber si les eleccions seran al desembre o a l’abril”, ha conclòs el primer secretari del PSC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides