La CUP: sense DUI no hi ha suport

Els anticapitalistes exigeixen proclamar la independència el pròxim dilluns
Núria Gibert
Núria Gibert

S’ha acabat el marge, la CUP ha llançat un ultimàtum: si dilluns no hi ha declaració d’independència, s’acaba el suport de la formació al govern de Junts pel Sí. Més pressió pel president del Govern català, Carles Puigdemont. El termini d’un mes s’ha vist reduït. Així ho ha anunciat la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, després de la reunió del seu consell polític d’avui.

“El Govern no va actuar segons el que ens havia informat”, ha lamentat Gibert, alhora que ha criticat que la suspensió de la DUI genera “confusió, frustració i desconcert” entre els independentistes.

En aquest punt, l’anticapitalista ha afirmat que la “no transparència” del Govern pel que fa a si s’ha declarat o no la independència no està a l’altura del moment.

Per a la CUP, està comprovat que l’Estat o el bloc PP-PSOE-Cs no dóna cap marge, de manera que “el termini d’un mes de negociació està esmenat i esgotat”.

Així, Gibert ha emplaçat Puigdemont a donar una resposta dilluns que sigui “nítidament afirmativa” al requeriment formulat per Rajoy perquè el president de la Generalitat aclareixi si va declarar la independència, i ho faci acompanyat d’un acte solemne al Parlament el mateix dia.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari