Crisi a l’ANC per la suspensió de la DUI

Dimiteix la vicepresidenta Natàlia Esteve per 'raons personals' i la substitueix Agustí Alcoberro
Natàlia Esteve
Natàlia Esteve

La suspensió de la declaració d’independència que va fer el president Carles Puigdemont ha obert una crisi en el bloc sobiranista. Una divisió que arriba, fins i tot, a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La fins ara vicepresidenta de l’entitat, Natàlia Esteve ha presentat la dimissió, i en el seu lloc s’ha escollit avui a Agustí Alcoberro.

La renuncia d’Esteve es produeix després que aquesta s’hagi apartat de la línia de suport al pla del Govern que defensa el president Jordi Sànchez. A l’ANC asseguren, però, que la dimissió es deu a raons personals.

Mentre que Sànchez demana no desconfiar de l’aposta del Govern pel diàleg abans de fer el pas a la independència definitiva, gran part del secretariat de l’Assemblea vol que Puigdemont tregui ja la república catalana de la suspensió.

La situació va portar al fet que Esteve, en teoria propera a Sànchez, acabés per enfrontar-se a les seves tesis, informa avui La Vanguardia.

L’ANC no travessa el millor dels seus moments. Dijous va fer un canvi inesperat en reclamar fer efectiva la DUI. Una mesura de pressió al president de la Generalitat que no comparteix el líder de l’entitat, Jordi Sànchez. De fet, el president de l’ANC no va assistir a la reunió extraordinària de la direcció en què es va fer efectiva la pressió a Puigdemont, i que va reunir una cinquantena dels seus 77 membres, al·legant també motius personals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides