Rajoy mantindrà intervinguts els comptes de la Generalitat

El govern espanyol seguirà aplicant aquesta mesura, encara que Puigdemont renunciï a la DUI
Montoro
Montoro

El govern espanyol no es planteja retirar la intervenció dels comptes de la Generalitat encara que el president català, Carles Puigdemont, renunciï a la decisió de declarar la independència. Fonts governamentals han afirmat que la Moncloa no preveu fer marxa enrere amb les mesures preventives adoptades fins ara contra el referèndum de l’1 d’octubre i les seves conseqüències. Des del passat 18 de setembre, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, manté el control efectiu sobre els pagaments compromesos per l’administració catalana.

El govern de Mariano Rajoy considera que l’única opció que li queda a Carles Puigdemont és la de “tornar a la legalitat” i evitar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Un “retorn a la legalitat” que no suposaria desfer el camí avançat en la pressió a nivell pressupostari, ni tampoc en el policial ni el judicial.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va advertir aquest divendres a Puigdemont que si declara la independència farà entrar Catalunya en “recessió” i que “està posant en risc la recuperació econòmica“. La vicepresidenta espanyola assegura que el president de la Generalitat pot defensar els seus arguments al Congrés dels Diputats, en el marc de la comissió de modernització del model territorial que han pactat el PP i el PSOE i que té el suport de Podemos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides