El creixement espanyol, pendent de la crisi catalana

El govern de Rajoy revisarà a la baixa el PIB si segueix el conflicte amb Catalunya
soraya
soraya

El Govern no enviarà per ara a Brussel·les les previsions de creixement per a l’any que ve, perquè tem que hagi de rebaixar-les si persisteix el desafiament sobiranista. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit després de la reunió del Consell de Ministres que “si no hi hagués una ràpida solució” l’Executiu es veuria “obligat” a baixar “les previsions de creixement del 2018”. En principi, el Govern havia projectat una previsió del creixement del 2,6% per a l’any vinent.

“La Generalitat està creant totes les condicions per sumir Catalunya en una profunda recessió”, ha afegit.

Seguint aquesta línia, ha afirmat que a Catalunya la inversió s’ha contret un 10%, una “aturada”, mentre que a Espanya la mitjana és d’un 13% de creixement.

Així mateix, un altre dels sectors afectats per la incertesa és el turisme, amb una caiguda “dramàtica” de fins al 30% en les reserves a Barcelona. “S’està perjudicant la marca Catalunya i la marca Barcelona”, ha dit

En aquest context, Santamaría ha exigit al cap de l’Executiu català que respongui al requeriment enviat dimecres per la Moncloa, perquè “encara és a temps” de recuperar “la normalitat institucional i recuperar l’estabilitat”.

“El Govern ha plantejat a Puigdemont una pregunta senzilla per acabar amb un problema complex”, ha sentenciat la vicepresidenta. El president ha de contestar abans de dilluns si va declarar la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides