El TSJC cita Turull i els lletrats del Parlament

Declararan com a testimonis en la causa que investiga la presidenta Carme Forcadell
jordi turull 29 agost
jordi turull 29 agost

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a testimonis el conseller de Presidència, Jordi Turull, i els lletrats del Parlament Xavier Muro i Antoni Bayona, en la causa que investiga la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, per desobeir al Constitucional.

En una providència, la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret, que investiga tres querelles de la Fiscalia contra Forcadell i els membres de la Mesa de JxS i CSQP per permetre el debat i votació de resolucions independentistes tot i la prohibició del Constitucional, cita per al pròxim 24 d’octubre a quatre nous testimonis.

A més de Turull, que compareixerà per donar explicacions de la seva intervenció com a expresident del grup parlamentari de JxS, i els lletrats del Parlament, la jutge també crida a declarar a l’Elisabet Riambau, secretària de serveis jurídics de la cambra catalana.

Bayona i Muro es van oposar a la tramitació de la llei del referèndum el 6 de setembre en considerar-ho inconstitucional, negant-se a plasmar la seva signatura i donar el seu aval, cosa que va ser utilitzada per l’oposició per argumentar la il·legalitat d’aquest fet.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides