Juncker descarta mitjançar: només una part ho demana

El president de la Comissió Europea assenyala que fer-ho aportaria més caos
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha descartat aquest divendres una possible mediació de la Unió Europea entre el govern espanyol i la Generalitat perquè, a parer seu, creariamés caos” i podria tenir un efecte dòmino en altres estats europeus.

Juncker ha dit que no és possible la seva participació en una mediació perquè només una de les dues parts ha fet aquesta petició, en referència al govern català. “Crearem molt més caos a la Unió Europea i per això no ho podem fer. Jo acostumo a mitjançar entre estats membres”, ha assegurat el president de la Comissió Europea, que ha volgut reiterar la seva preocupació pel conflicte entre els executius de Carles Puigdemont i Mariano Rajoy.

Jean-Claude Juncker vol evitar una possible “ruptura” i per això també ha volgut recordar a Rajoy que li havia demanat que prengués “iniciatives” perquè la situació no es descontrolés. “Si permetem, tot i que no és un afer nostre, que Catalunya s’independitzi, altres faran el mateix. Això no m’agrada. No vull una UE que en 15 anys estigui formada per 90 països“, ha manifestat Juncker.

El president del govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar l’endemà del referèndum de l’1-O que “aquest moment demana mediació“, malgrat que trobava que aquest rolformalment no el pot exercir la Unió Europea. Tot i això, va demanar a les institucions comunitàries que “deixin de mirar cap a un altre costat”. També va assegurar que hi ha “gent de fora” disposada a jugar aquest paper.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides