La CUP carrega contra Artur Mas

Quim Arrufat acusa l'expresident d'"usurpar descaradament el patrimoni col·lectiu de l'1-O"
arrufat 324 oct17
arrufat 324 oct17

L’exdiputat de la CUP Quim Arrufat, actual portaveu del secretariat nacional de la formació anticapitalista, ha escomès l’expresident de la Generalitat Artur Mas per les declaracions que ha efectuat durant una entrevista concedida aquest divendres a TV3.

Mas ha dit que ni la CUP ni l’ANC, que han demanat al president Carles Puigdemont que aixequi la suspensió de la declaració d’independència i proclami la República catalana, ni cap altra entitat presideixen la Generalitat. “Això és la usurpació descarada del patrimoni col·lectiu de l’1-O”, ha replicat Arrufat a Twitter. En el mateix sentit, la CUP ha reaccionat contra les paraules de Mas piulant: “Cap pas enrere, trenquem amb el 78! El poble mana, el govern obeeix“.

Retorn als carrers
Per la seva part, la diputada de la CUP Mireia Boya ha urgit Puigdemont a estar-se de “més subterfugis” i declarar la independència perquè la gent “no se senti perduda i enganyada”. També ha alertat que la societat catalana “s’està desmobilitzant” perquè, segons assenyala, ningú li explica prou bé “què va passar dimarts i perquè no es va proclamar la república”.

Tant la CUP com l’ANC tenen en el seu punt de mira els carrers. En una carta de l’ANC als seus afiliats, el president de l’entitat, Jordi Sànchez, els ha traslladat que no descarten més “aturades massives del país” i els exhorta, “passi el que passi” les pròximes hores, a mantenir “la cadena de confiança que ens ha fet tan forts fins al dia d’avui”. Dilluns vinent, com recorda en la seva carta, Sànchez declara a l’Audiència Nacional com a investigat per sedició. La CUP també es va referir recentment a la “cadena de confiança”, la qual van veure “tocada” quan Puigdemont va suspendre en seu parlamentària la declaració d’independència el passat dia 10.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides