Rajoy dona cinc dies a Puigdemont

Si en aquest termini, el president no ha dit si ha declarat o no la independència, aplicarà l'article 155
Título de la imagen
Título de la imagen

Mariano Rajoy ha donat a Carles Puigdemont un termini de cinc dies perquè “confirmi si ahir va declarar o no la independència”. Així apareix en el requeriment de l’Executiu que activa l’article 155 de la Constitució i fixa un segon termini, fins al dijous, perquè rectifiqui i eviti així la seva aplicació.

“Comuniqui de manera fefaent al Govern de la Nació, el compliment íntegre d’aquest requeriment tant del govern de la Generalitat com del Parlament de Catalunya abans de les 10.00 hores del pròxim 19 d’octubre”, diu el document enviat al president de la Generalitat.

De moment, el Govern espanyol no ha decidit si s’aplica o no el famós article 155 de la Constitució, pel qual se suspendria l’autonomia de Catalunya. Està a l’espera de la resposta de Puigdemont a aquest requeriment. Una resposta que, segons Rajoy, “marcarà els esdeveniments dels pròxims dies”.

“Si Puigdemont torna a la legalitat, es posarà fi a aquesta època d’incertesa i tornarà a l’assossec”, ha assenyalat Rajoy, deixant la pilota de nou a la teulada del president de la Generalitat. “Puigdemont té també l’oportunitat d’atendre al clam que des de tants àmbits se li ha fet arribar per recuperar la convivència a Catalunya”, ha afegit el president en referència a la crida de l’empresariat català i d’Europa perquè el Govern freni el procés independentista.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari