Trapero, Sànchez i Cuixart tornen a declarar dilluns

La Guàrdia Civil ha aportat més informes a l'Audiència Nacional sobre la causa per sedició
sanchez cuixart
sanchez cuixart

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, i el seu homòleg d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han tornat a ser citats el pròxim dilluns, dia 16 d’octubre, per declarar com a investigats per sedició a l’Audiència Nacional. La causa, centrada en la crida de la multitud de persones que va impedir a una comitiva judicial abandonar les dependències del departament d’Economia de la Generalitat el passat 20 de setembre, i l’adopció de mesures cautelars contra els investigats havien quedat pendents, després de les declaracions de tots ells el passat dia 6, de l’aportació de nova informació per part de la Guàrdia Civil

Instigadors?
Diversos mitjans han publicat els darrers dies continguts de l’atestat remès a la magistrada instructora, Carmen Lamela. La Guàrdia Civil atribueix als diputats d’ERC Joan Tardà i Gabriel Rufián, com també a Sànchez i Cuixart, “el lideratge de mobilitzacions encaminades a impedir el compliment de les ordres judicials”. A Trapero l’assenyala per “una inacció flagrant” l’1-O que troba que correspon a “un pla premeditat” orquestrat, suposadament, amb Sànchez, Cuixart, el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. A més, segons va revelar El Confidencial, la Guàrdia Civil atribueix al director general dels Mossos, Pere Soler, ordres de protegir la logística de l’1-O i ha demanat a la magistrada que bloquegi els comptes bancaris de l’ANC i Òmnium.

La querella de Vox
D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat a tràmit la querella presentada contra el president Puigdemont pel partit d’ultradreta Vox, que no podrà exercir l’acusació popular fins que no dipositi una fiança. La querella, presentada per sis delictes, se suma a les causes obertes sobre l’organització de l’1-O, ja que es considera que són els mateixos fets o que estan interconnectats, però el magistrat ponent no s’ha pronunciat sobre la presumpta comissió de sedició, usurpació de funcions i conspiració per a la rebel·lió, delictes assenyalats per Vox que no estava investigant fins ara el TSJC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.