Rajoy requereix a Puigdemont que aclareixi què ha proclamat

El president espanyol avisa que aplicarà el 155 contra la DUI
rajoy consell ministres 11-10-17
rajoy consell ministres 11-10-17

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaccionat anunciant que remetrà un requeriment formal al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè aclareixi si aquest dimarts ha proclamat o no la independència de Catalunya a partir dels resultats del referèndum de l’1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

En seva la declaració institucional posterior a la reunió extraordinària del Consell de Ministres d’aquest dimecres, Rajoy ha esgrimit que la posició del seu executiu és la “claredat” davant “la confusió generada” al Parlament de Catalunya per l’ambigua declaració d’independència amb efectes suspesos d’aquest dimecres.

El president espanyol ha dit que el requeriment a Puigdemont és un pas previ a les mesures que pot adoptar “a l’empara de l’article 155 de la Constitució espanyola i ha explicitat que la resposta que rebi marcarà els esdeveniments dels pròxims dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides