Iceta reclama eleccions per “sortir del problema”

Tot i deixar en suspens la declaració de la independència, l'oposició no ha estalviat crítiques
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat la suspensió dels efectes de la independència per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En la seva intervenció al ple del Parlament, el líder socialista ha declarat que “no es pot suspendre una declaració que no s’ha fet”.

Iceta ha assenyalat que el suport de les persones que van votar el referèndum l’1 d’octubre no és suficient per a una DUI perquè “una minoria no pot imposar-se a una majoria”. “El 38,47% no és el poble de Catalunya i una minoria no pot imposar-se a la majoria”, ha repetit en diversos idiomes. “No declari la independència”, ha demanat a Puigdemont, després d’assenyalar: “No volem tornar enrere 300 anys, ni tampoc quaranta”.

Iceta ha demanat l’avançament de les eleccions per “sortir del problema”.

Amb més contundència s’ha expressat la líder de l’oposició Inés Arrimades: “Vostès són del pitjor nacionalisme que ha existit a Europa”, li ha etzibat i ha afegit que “vostès representen la divisió, el supremacisme i la insolidaritat; enfront de la unitat, la igualtat i la solidaritat que representa Europa”.

Per la seva banda, el líder popular Xavier García Albiol ha valorat la compareixença de Puigdemont com un “cas inaudit d’un cas de demència d’un poder públic” i s’ha preguntat: “De què vol concretament que dialoguem? De com volem la sobirania nacional?”. Així doncs, li ha demanat que faci “propostes assumibles des de la legalitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides