El Consell d’Europa insta Zoido a investigar les càrregues de l’1-O

Demana al govern espanyol que engarregui indagacions independents
Título de la imagen
Título de la imagen

El comissari dels Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muiznieks, ha demanat que s’investigui la violència desplegada durant l’1-O, que va causar gairebé 900 ferits. Muiznieks, en una carta enviada al ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido demana una investigació “ràpida, eficient i efectiva” sobre “l’ús desproporcionat de la força” per part de la policia espanyola.

Muiznieks va un pas més enllà que altres institucions i demana al Govern espanyol que obri una investigació independent sobre el comportament policial durant la jornada del referèndum il·legal a Catalunya.

Muiznieks, en una missiva que va enviar el 4 d’octubre feta pública avui, creu que aquesta investigació és de “vital importància” per “prevenir qualsevol escalada de tensions i violència”. El comissari de Drets Humans creu que s’han de depurar responsabilitats per “preservar la confiança dels ciutadans en les forces de seguretat”.

El comissari diu que ha rebut informes sobre “l’ús desproporcionat de la força contra manifestants pacífics i persones que oferien una resistència passiva a l’acció policial”. També critica la utilització d’armes antiavalots i pilotes de goma.

Conscient de la dificultat policial de fer la seva feina en aquest context tens, Muiznieks aposta per regular i supervisar l’ús d’aquestes armes i que els agents “rebin instruccions clares sobre la necessitat d’exercir un ús de la força moderat i proporcionat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides