Merkel i Juncker es truquen per parlar de la crisi catalana

La conversa ve a demostrar la creixent inquietud europea sobre l'enfrontament entre Catalunya i Espanya
Título de la imagen
Título de la imagen

La cancellera alemanya Angela Merkel i el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker han discutit sobre la crisi catalana en una trucada telefònica, segons ha informat aquest dissabte un funcionari de la Unió Europea (UE) a l’agència Reuters, el que constitueix un senyal inequívoc de la creixent inquietud que hi ha a Europa sobre aquest assumpte, assenyalen els analistes.

La xerrada, de la qual només ha transcendit que “es va discutir la situació a Espanya” sense afegir més detalls o matisos, demostra l’interès. Tot i que durant una sessió parlamentària els eurodiputats dels principals grups polítics van demanar un respecte absolut a la constitució espanyola i es van limitar a condemnar en veu baixa els excessos comesos pels cossos policials el passat 1 d’octubre, la inquietud sembla anar en augment davant d’una possible declaració d’independència la setmana que ve per part del Parlament de Catalunya.

La preocupació està creixent a les capitals de la UE sobre l’impacte negatiu de la crisi en l’economia espanyola, la quarta més gran de la zona euro, i sobre els possibles efectes indirectes que aquesta situació pugui tenir en altres economies de la zona. Els ministres europeus de Finances, reunits dilluns i dimarts a Brussel·les per una reunió ordinària, podrien discutir el tema, encara que no està formalment a l’agenda, van dir funcionaris de la UE.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.