Merkel i Juncker es truquen per parlar de la crisi catalana

La conversa ve a demostrar la creixent inquietud europea sobre l'enfrontament entre Catalunya i Espanya
Título de la imagen
Título de la imagen

La cancellera alemanya Angela Merkel i el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker han discutit sobre la crisi catalana en una trucada telefònica, segons ha informat aquest dissabte un funcionari de la Unió Europea (UE) a l’agència Reuters, el que constitueix un senyal inequívoc de la creixent inquietud que hi ha a Europa sobre aquest assumpte, assenyalen els analistes.

La xerrada, de la qual només ha transcendit que “es va discutir la situació a Espanya” sense afegir més detalls o matisos, demostra l’interès. Tot i que durant una sessió parlamentària els eurodiputats dels principals grups polítics van demanar un respecte absolut a la constitució espanyola i es van limitar a condemnar en veu baixa els excessos comesos pels cossos policials el passat 1 d’octubre, la inquietud sembla anar en augment davant d’una possible declaració d’independència la setmana que ve per part del Parlament de Catalunya.

La preocupació està creixent a les capitals de la UE sobre l’impacte negatiu de la crisi en l’economia espanyola, la quarta més gran de la zona euro, i sobre els possibles efectes indirectes que aquesta situació pugui tenir en altres economies de la zona. Els ministres europeus de Finances, reunits dilluns i dimarts a Brussel·les per una reunió ordinària, podrien discutir el tema, encara que no està formalment a l’agenda, van dir funcionaris de la UE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides