Concentracions sense banderes pel diàleg

El moviment 'Parlem' reivindica la necessitat de dialogar per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya
Título de la imagen
Título de la imagen

El moviment ciutadà ‘Parlem’ ha celebrat avui al migdia concentracions davant dels ajuntaments de molts municipis de Catalunya i de la resta d’Espanya. La iniciativa sorgeix de la necessitat de reclamar el diàleg en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Vestits majoritàriament amb roba blanca i sense banderes, només cartells, així han respost els ciutadans a la crida d’aquest moviment que neix en una agència de publicitat de Madrid i que ja ha seduït a nombroses entitats del tercer sector, així com el món de la cultura.

La història va començar el passat 27 de setembre, quan treballadors de l’agència madrilenya Sra. Rushmore preocupats per la situació que travessa Catalunya i Espanya van decidir penjar un llençol al seu balcó de la Gran Via a on s’hi podia llegir: “Parlem”. Hores més tard tenien la rèplica d’una altra agència de Barcelona, SCPF Oficial, que deia: “Hablemos”. Després, a moltes ciutats d’arreu d’Espanya han anat apareixent cartells amb les llegendes “Hablemos, Parlem?”.

Artistes com Juan Diego Botto, Carlos Bardem, Clara Lago, Dani Mateo o el director de cinema Fernando Colomo ja han mostrat el seu suport, com han fet múltiples associacions de veïns o col·lectius de tot Espanya.

D’altra banda, per demà diumenge, hi ha prevista una manifestació organitzada per Societat Civil Catalana (SCC), favorable a la unitat d’Espanya, a la qual s’han adherit partits polítics com el PPC i Ciutadans, i a on el PSC ha convidat a participar-hi. A Madrid també s’ha celebrat avui una manifestació per la unitat d’Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides