La Fundació Bancaria La Caixa i Criteria també marxen

El patronat de l'entitat trasllada "temporalment" la seu social a Palma de Mallorca
isidre faine
isidre faine

El patronat de la Fundació Bancària La Caixa ha acordat el trasllat del seu domicili social a Palma de Mallorca. La mesura implica al seu torn a Criteria, la societat de participades del grup, en la que a més de CaixaBank hi ha Gas Natural.

L’entitat destaca que la mesura té caràcter “temporal” i que es pren “mentre es mantingui l’actual situació a Catalunya, i per preservar els seus interessos empresarials i socials, així com la seva operativa normal”.

A més de la fundació, la mesura afecta a Criteria, la societat no cotitzada en borsa que gestiona el patrimoni de l’entitat presidida per Isidre Fainé. La decisió “no implica el trasllat de persones ni de centres o de serveis corporatius”.

La fundació gestiona de manera directa l’Obra Social, que es finança amb els dividends obtinguts per Criteria de la seva cartera de participades. Són uns 510 milions anuals de pressupost.

La iniciativa se suma al degoteig de grans empreses, com el Banc de Sabadell, CaixaBank o Gas Natural, que els darrers dies han anunciat els trasllats de les seves seus fora de Catalunya, amb por d’una declaració unilateral d’independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides