La noblesa espanyola vol retirar el títol de comte a Javier Godó

L'acusen de "traïció a Espanya i notòria vilesa" per haver afavorit el "desafiament independentista de Puigdemont"
javier godo
javier godo

Un gran nombre d’aristòcrates espanyols contraris a la independència de Catalunya estan demanant suport a membres de la noblesa per sol·licitar al rei d’Espanya, Felip VI, que retiri el títol de comte de Godó i la distinció de Gran d’Espanya a Javier Godó, president del grup Godó i propietari de La Vanguardia. La noblesa espanyola vol expulsar-lo de la Diputació de la Grandesa, l’òrgan que representa a tots els títols del Regne, i retirar-li el títol per “traïció a Espanya i notòria vilesa“, pel seu posicionament favorable envers l’independentisme i la Generalitat de Catalunya.

Segons explica el suplement La otra crónica d’El Mundo, “la campanya l’estan portant un grup d’aristòcrates, entre ells diversos comtes i algun duc, farts de compartir l’estatus nobiliari amb un personatge que ha promogut sense vergonya el desafiament independentista de Puigdemont“. Els membres de la noblesa consideren que “si Don Felip va treure a la seva germana, la Infanta Cristina, el títol del ducat de Palma pels problemes judicials del seu marit, Iñaki Urdangarin, molt més punible ha estat la traïció a la Corona de Godó”.

De moment, els membres del consell de la Grandesa, que presideix Alfonso Martínez de Irujo, duc de Híjar, encara no s’han pronunciat. Fonts de l’entitat afirmen que “si el nombre de peticions arriba a ser considerable, s’haurà de debatre en alguna de les reunions de treball que té la Diputació de la Grandesa i traslladar-ho finalment al monarca”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides