La Generalitat valenciana premia Serrat

La vicepresidenta Mònica Oltra destaca l'obra i l'ètica del cantautor català
serrat leitmotiv
serrat leitmotiv

Joan Manuel Serrat rebrà dilluns que ve l’Alta Distinció de la Generalitat valenciana, 15 dies després que el cantautor català expressés el seu rebuig al referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya per no ser “transparent” i no poder “representar a ningú”. Les paraules de l’artista van provocar la reacció d’alguns sectors radicals, que van qualificar al músic de “feixista”.

La portaveu i vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha desvinculat la concessió del guardó de la postura política de Serrat, partidari d’una consulta pactada i crític amb l’organitzada per la Generalitat catalana.

Oltra diu que el motiu principal per concedir-li el premi a l’artista català és “el coneixement que ha promogut a través de les seves cançons, de musicar els poemes de Miguel Hernández (del qual aquest any es compleix el 75 aniversari de la seva mort).

Amb el guardó, la Generalitat valenciana reconeix “la seva defensa de valors, lluita democràtica i defensa de les llibertats durant el franquisme”. “Ja seria trist que algú li atorgués un premi a Serrat pel que ha passat en les últimes setmanes, perquè la seva obra, la seva trajectòria i la seva ètica justifiquen la distinció”, ha asseverat.

Les distincions de la Generalitat, que es lliuraran el dilluns, 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, distingeixen cada any a figures rellevants valencianes, encara que en diverses ocasions s’ha guardonat a personalitats de fora de la Comunitat Valenciana.

Serrat, de gira per Llatinoamèrica, recollirà el dilluns el guardó, ha confirmat Oltra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides