Trapero, Sànchez i Cuixart tornaran a l’Audiència Nacional

La Fiscalia no descarta demanar mesures cautelars aleshores
Forn i Trapero
Forn i Trapero

L’aportació de nova informació farà que el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l’ANC, Jordi Sànchez, tornin aviat a l’Audiència Nacional per declarar com a investigats per la suposada comissió d’un delicte de sedició relacionat amb els aldarulls produïts el 20 de setembre arran dels escorcolls en dependències de la Generalitat.

La decisió sobre l’eventual adopció de mesures cautelars contra Trapero, Sànchez i Cuixart dependrà, concretament, del contingut d’un atestat de la Guàrdia Civil i de la valoració que en facin la Fiscalia i la magistrada. Consta de 300 pàgines i inclou àudios i vídeos. Fonts jurídiques citades per El Confidencial descriuen com a “no convincents” les explicacions de Trapero i destaquen que la Fiscalia pot reclamar mesures cautelars contra els imputats quan tornin a declarar, com ara la presó provisional. No es preveu, segons el mateix diari, que la segona compareixença de cadascun d’ells en el marc d’aquesta instrucció tingui abans del 16 d’octubre.

Trapero, que ha declarat aquest divendres durant aproximadament una hora, ha abandonat l’Audiència Nacional poc abans de les 11.30 entre crits de “traïdor”, ha informat Catalunya Ràdio, però també d’aplaudiments de diputats catalans i bascos. Després han comparegut davant la magistrada Carmen Lamela els dos responsables de les principals entitats independentistes. Alguns mitjans van avançar que Sànchez i Cuixart s’acollirien al seu dret a no declarar. Segons Catalunya Ràdio, ha estat el cas de Sànchez, mentre que Cuixart ha respost només al seu advocat. Abans que Trapero havia declarat la intendent dels Mossos Teresa Laplana, que ha al·legat que es troba malalta i ha pogut intervenir per videoconferència.

Algunes informacions de les darreres hores apuntaven que la Fiscalia havia rumiat demanar presó per Sànchez i Cuixart, així com retirar el passaport a Trapero. Els líders d’Òmnium i l’ANC estan assenyalats com a instigadors de la protesta que va impedir una comitiva judicial abandonar un edifici del govern català.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari