La CUP demana fer boicot a La Caixa, el Banc de Sabadell i el BBVA

Els antisistema diuen que per fer efectiva la independència cal un control del territori, com els ports i aeroports
Título de la imagen
Título de la imagen

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha dit que cal “deixar de treballar amb La Caixa, el Banc de Sabadell i el BBVA”, davant la intervenció de les finances de la Generalitat per part del Ministeri d’Hisenda.

Reguant ha assegurat que les entitats financeres sempre han estat al costat del “manteniment de l’statu quo, perquè són statu quo”, i proposa començar a treballar amb altres entitats financeres i construir un Institut Català de Finances que sigui una “veritable banca pública, que no ha estat fins ara”, vinculada al sistema financer i al Banc Central Europeu.

Per a la diputada de la CUP, en declaracions a Nació Digital, l’objectiu és el control del capital català per “garantir una mínima capacitat de funcionar” d’una futura república catalana.

En aquest context, Eulàlia Reguant ha dit que per fer efectiva la desconnexió amb Espanya no val només amb una declaració d’independència, i que “un dels elements passa pel control del territori”, com podrien ser els ports o aeroports.

Aquest control del territori passa, segons Reguant, pel nombre d’efectius dels quals disposen els Mossos d’Esquadra, afirmant que “han de deixar de ser una policia judicial espanyola”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides